pondělí 20. června 2011

Petr Havlíček - Sarostové a nezávislí

Dlouhá schůzka na vlně porozumění.

Podle vizitky: starosta, podnikatel, iniciátor www.pozitivnisvet.cz, člen Celostátního výboru STAN

S panem Havlíčkem jsme se sešli operativně v mléčném baru. Schůzce předcházelo neobvykle delší vyjednávání a oťukávání nežli s jinými oslovenými. Schůzka však dopadla, realizovala se a byla doposud nejdelší a zřejmě nejvíce na vlně porozumění. Pan Havlíček reagoval se zájmem, emocemi, klidem, rozvahou a nebyl profesionálně chladný. Hovořil o starostech starostů, o vlastních pohnutkách k velké politice, o znechucení, o nutnosti změny, o hledání alternativ, o nutných legislativních změnách, o financování stran, o odpovědnosti politiků, o přímé demokracii atp. Bylo možné u něj vnímat podnikatelského ducha, zkušenosti starosty, selský rozum, energii a elán.

Měl spoustu otázek, zajímalo ho vše o našem projektu, pozorně poslouchal a hledal paralely k potřebám Starostů a nezávislých. Nacházel je na mnoha místech a spoustu našich myšlenek rozvíjel k dalším novým možnostem.

Krátce jsme se pobavili o aktuálním politickém dění, o hospodaření státu, o p. Kalouskovi, o TOP09 a vazbě TOP09 na Starostové a nezávislí.

Podpořit zájmy strany Starostové a nezávislí v projektu ElectionsMeter považoval za samozřejmost. Rozcházeli jsme se v kooperativní náladě a s optimismem.

Žádné komentáře:

Okomentovat